En het blijven er twee!!
Neee, niet zo.
Er is wat gehusseld in het schema en Okke neemt afscheid van Nubia en krijgt er Bonnie voor terug. En laat die nou in verwachting zijn. Dus eigenlijk hadhij er 3 gisteren, maar dat rijmt niet.
Ook even een huishoudelijke mededeling; foto's van de therapie zijn leuk, maar lijken enorm veel op elkaar. De leuke en aparte foto's van de therapie blijven we plaatsen, maar de focus zal waarschijnlijk gaan liggen op het toeristische gedeelte en die zijn vandaag gemaakt door onze hoffotografe Wietse. De verhaaltjes gaan wel voor een groot gedeelte over de therapie.
Wat hebben we, in dit geval Okke, allemaal gedaan vandaag. Dolfijnwissel met daar bijhorende ook een trainersterwissel. We, Okke dus, krijgen dus Bonnie met Romy.
Wederom opgehaald door Lisette, meneer had vandaag niet zoveel zin om mee te gaan dus moest hij mee. Binnen hebben ze gekeken naar zijn prikkelverwerking en met name de vingers in de oren en ogen dicht. Gedacht werd dat Okke de befaamde struidvogeltechniek toe past. Zie en hoor ik jullie niet, dan zien en horen jullie mij ook niet. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Hoe hebben ze dit getest? Door Okke te laten zien dat er een bal is en deze vervolgens te verstoppen. Hij had donders goed in de gaten dat er een bal moest zijn en die ging hij dus zoeken. En zo werkt die test ongeveer. Daarna nog wat dingen gedaan en toen moest hij zijn swimsuit aan en nu wilde hij dat dus niet. Maar ja, in sommige gevallen heb je geen keuze en moet je het maar toelaten. En als dat toelaten nu eenmaal gepasseerd is dan mag het allemaal. Mooi aan de hand mee naar buiten en papa en mama straal voorbij lopen (wel stiekum ff kijken). Hij blijft het dok en het water spannend vinden. Gaat niet geheel vrijwillig het water in, maar eenmaal in het water relaxed hij en gaat het allemaal goed. Ook is het kiezen van 3 jaar terug weer tevoorschijn gekomen. Hij moet dus kiezen wat hij wil en daar zien we dat hij toch in een oud patroon teruggevallen is. In eerste instantie duwt hij weg wat hij niet wil, terwijl het de bedoeling is dat hij aanwijst wat hij wel wil. Lisette vraagt het hem daarom nog een keer met de waarschuwing dat als Okke niet goed kiest zij dit voor hem doet. Hij weet dan niet hoe vlug hij het goed moet doen. Hierbij kiest hij o.a.voor aandrijving door dolfijn. Zijn been wordt stijf gehouden en Bonnie duwt met haar neus tegen Okke zijn voet en zou worden hij en Lisette door het bassin geduwd. Na een half uur even weer het dok op en kijken naar zijn prikkelverwerking door met trilstaafjes over zijn armen, handen, voeten en gezicht te strijken. Dit gaat allemaal goed. Dan nog even terug het water in. Dit wil hij niet, maar zoals al verteld is, soms heb je geen keuze. Nog wat speeltijd met Bonnie en dan is het over en sluiten voor vandaag. Douchen en nog even met Louise mee zodat paps en mams nog kunnen napraten met Lisette.
En dan? Vlug naar het huisje, lunch inpakken en op weg.
We gaan naar landhuis Groot Santa Martha. Waarom? Nou, we vroegen ons af waarom we eigenlijk zo weinig berperkten, buiten de deelnemers van het CDTC dan om, zien in Curaçao. En in landhuis Groot Santa Martha zit dus een soort van dagbesteding voor verstandelijk beperkten. Niet dat alle verstandelijk beperkten hier zit, maar een aantal en die dus zelfvoorzienend proberen te zijn door verkoop van diverse artikelen.
Alleen als wij hier aankomen is de poort dicht terwijl er toch echt op het bordje staat dat ze open zijn van 08.00 uur tot 16.00 uur. Aan de portier gevraagd wanneer ze open zijn en als antwoord krijgen na 2 uur maar niet na 4 uur. OK, niet zo heel erg duidelijk, maar iig ze zijn nu dicht. Wat dan, Gelukkig lijken er ook caches in de buurt te liggen en gaan we die maar doen. De eertse levert een prachtig uitzicht op over Santa Martha Baai en de ander ligt in een verlaten resort, Sunset Water Resort en Casino, alleen kunnen we die niet vinden. We lunchen aan het strand en besluiten weer terug te gaan en de Butterfly farm op te zoeken.
Op de terug weg weer langs het landhuis en warempel ze zijn open en het is toch pas 13.00 uur. Wij naar binnen, wat gedronken en soeveniertjes gekocht. Hier ook de werkplaatsen en het landhuis bezocht en weer verder. De Vlindertuin blijkt gesloten te zijn, lijkt erop dat dit definitief is, dus wordt geschrapt van het lijstje. Op naar huis en uit de warmte.
en dit was het voor vandaag.
Te akiratu.
Leuke foto's Wietse. En een goed verslag, Hans. Mooi om te lezen dat hij er weer 2 dolfijnen heeft????. Grappig dat eigenlijk een hoop herinneringen weer terug komen bij Okke en dat toch nee geen nee is. Slim jochie????. Ik ga zo maar weer werken en mijn collega's Okke z'n avonturen vertellen. Hij heeft stiekum een grote groep fans. Houdoe
Hoi allemaal,
Fijn om jullie verslagen te lezen en te lezen dat Okke zich toch nog een hoop herinnerd van de vorige keer.
Veel plezier daar samen geniet ervan.
groetjes van ons allemaal
Ps hier is het spannend morgen de uitslag voor Femke.
fijn dat het goed gaat
hebben we een nieuwe fotograaf.
wietse leuke foto van papa en mama
gr oma