De vijfde therapiesessie
Gisterenavond zijn de kids laat naar bed gegaan, voor we het wisten was het half 10. Oei, wat zou dit doen voor de therapie van morgenvroeg?
Vanochtend om half zeven wakker, Okke iets later. Wietse weggebracht naar de Kids Seaclub (BRUSjes). Daarna terug gegaan naar het appartement om de rest op te halen en weer op weg naar het Sea Aquarium.
Okke toonde wat meer weerstand om met Astrid en Anna mee te gaan. Wij dachten gelijk al aan een herhaling van woensdag; Okke die niet wil en Li-Na die daar de dupe van wordt.
Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee, Okke heeft heel goed zijn best gedaan om het ja en nee gebeuren door te krijgen. Hij krijgt een keuze voorgeschoteld en moet dan ja of nee kiezen. Volgens Astrid kan hij dit echt wel leren en zal, als hij het begrip ja en nee doorkrijgt, het knijpen en krabben daardoor wel verdwijnen. Alleen zal dit niet in 10 dagen gaan lukken, dus zullen we dit thuis moeten doorzetten.
Tevens willen ze toch proberen om hem aan het praten te krijgen. Hoe ze dit willen doen is moeilijk uit te leggen, maar het gaat als volgt. De vingers tegen de mondhoeken en dan meebewegen met het woord. Dit om hem het gevoel te geven hoe het woord uitgesproken moet worden. Dit is een idee van Anna. Waarschijnlijk zit de woord/spraakblokkade in het autistische stukje en moet er boven in dat knappe bolletje een schakelaar omgezet worden. Laten we hopen dat het werkt.
De eerste week zit erop

Te otro biaha. (Zijn jullie er al achter wat het betekend?)
Oh ja, geen verslagen in het weekend. Heeft jullie mailbox ook eens rust. Vandaag trouwens ook geen foto's gemaakt wel een filmpje, maar die zet ik er (nog) niet op.
Fa waka,
Tuurlijk weet ik dat!!! Maandag koninginnedag vieren? Goed om te lezen dat Okke het goed doet. En dat weer... Zou nog erg vervelend worden;-) Lekker van het weekend genieten en
ZIE JE LATER/ ZIE JULLIE LATER (goed toch?)
Grtz vanuit een wat zonnig Eindhoven.
P.S als jullie het weer beu zijn, WIJ willen wel wat zon. X
Hans dat ziet er goed uit daar. En fijn dat het Okke het goed doet geniet er van. Fijn weekend.
Tot de volgende keer
Groetjes Jaap
Hallo dushi, goed om te lezen dat je geniet van de therapie en ja thuis houdt het niet op en gaan papa en mama verder zonder dolfijnen. Groetjes sjanet
hallo de zon hier nu weer weg en het regent
maar ja je kunt niet alles hebben
blij dat wat goed verloopt voor jullie
gr aan okke en wietse
oma
Fijn om te lezen dat alles zo soepel verloopt
Nou ff het weekend lekker rust,kunnen jullie zelf iets gaan doen daar
Groetjes aan allemaal
Kei leuke verhalen Monique en Hans, en inderdaad de mailbox is behoorlijk vol gekomen. O ja en wat betreft de opdracht die wij hebben gekregen moet ik zeggen: "een makkie, tot de volgende keer !" (met dank aan Google)
fijn weekend !!
Super cool om iedere dag te lezen hoe het met jullie allemaal gaat. Succes met alles. Geniet ervan. Groetjes van Herman, Gerjo, Chantal, Vincent en Denise van Heumen.
even wennen dat we het weekend niets horen
veel plezier daarginds
gr oma