De derde therapiesessie

Vandaag op een redelijk normale tijd wakker. Wietse hoefde niet naar het brusjesprogramma omdat ze mee mag naar het dok waar Okke zijn therapie krijgt. Wij mogen later er even naar toe.

Even over wat we willen bereiken dat Okke leert; Op het moment knijpt, krabt Okke als hij iets niet wil en dat willen we hem afleren, vandaar dat Okke hier de keuze Ja Nee leert.

We hadden weer de indruk dat Okke weer gemakkelijker met Astrid meeging naar binnen voor zijn werkjes. Eenmaal buiten trok hij Astrid eigenlijk mee toen die iets aan ons wou vertellen.

Eenmaal op het dok aangekomen, had Okke niet veel zin om zijn werkjes te doen. Maar na wat aandringen van Astrid toch maar gedaan. Dan het water in om de spelen en zwemmen met Li-Na.

Op een gegeven moment mocht wij er ook bij komen. Toen wij er goed en wel waren gebeurde er iets en gingen Astrid en Okke naar een ander dok met een andere dolfijn. Daarna van Astrid de keuze 'Douchen Ja Nee' gekregen en Okke koos voor Douchen Ja. Dus uit het water gedoucht en omkleden naar zijn normale kleding.

Tijdens de uitleg van Astrid kregen uitleg waarom er naar een andere dolfijn is gegaan. Als wij het goed hebben begrepen heeft Okke waarschijnlijk Li-Na geknepen en normaal moet de dolfijn dan even weg zwemmen en dan weer terug komen, alleen reageerde Li-Na iets bozer en daarom werd de sessie met Li-Na afgebroken. Dit is om Li-Na te leren dat ze iets heeft gedaan dat eigenlijk niet mag.

Tevens vertelde Astrid dat Okke haar vandaag veel geknepen heeft en daar is ze eigenlijk blij mee. Nou weet ze wat wij bedoelen.

Dus kort gesproken, een iets mindere dag vandaag, maar toch weer een stapje verder in het proces.

Te otro biaha.

Tante Yvonne

Fa waka,

Goed om te lezen dat er progressie in zit, ook al ging het wat minder. En erg leuk om de foto's te zien dat Wietse erbij betrokken wordt. Dat ze zo dicht bij die vissen mag komen.

Ben er erg nieuwsgierig naar de volgende verhaaltjes van dikkie dik. Hahahahaha.

En Okke vooral doorgaan en laat ze allemaal maar een poepie ruiken.
En Wietse goed opletten dan kan je misschien wel later als je groot bent een echte dolfijnen trainster worden.

X vanuit een nog steeds druilerig Eindhoven.
P.s hoe gaat met jullie?

sjanet

Goedemorgen
Leuk om weer de belevenissen te lezen. Fijn van okke dat hij zijn gedrag laat zien. Zo kunnen ze er iets mee . Hopelijk gaat ze dat lukken. Ook goed om te lezen dat wietse het naar haar zin heeft en natuurlijk genieten jullie ook toch?
Groetjes sjanet

oma

hallo daar zat met spanning te wachten
geweldig daar
wietse doet het ook goed
okke ga zo door
jullie ook oke
groetjes oma

varsha

toch klink het erg positief.. Okke vertrouwd astrid wel en li-na vertrouwd okke.

Lien van Haaren

Hoi Okke en familie,

Wat leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te bekijken!!! Geniet van dit bijzondere avontuur!

Lien.